Net een training..

Duikers gebruiken hetzelfde water als vissers en dat gaat meestal prima samen. In de Onderwatersport staan regelmatig artikelen waar je op moet letten, dat je andermans spullen uiteraard met rust laat en hoe je melding moet maken als je toch schade hebt gemaakt of geconstateerd. Maar wat doe je als duiker wanneer je onder water merkt dat je in een net terecht bent gekomen? Om op zo’n situatie (beter) voorbereid te zijn is het fenomeen ‘nettentraining’ ontwikkeld.

Eind oktober 2022 hebben we dat bij Duik en Onderwatersport Vereniging Botlek ook weer gedaan.

Het idee bij een nettentraining is in wezen eenvoudig: leg een net in het water, zwem er langs, door of in en probeer er veilig uit te komen. Maar er zijn best wel verschillen in uitvoering qua netten! Daarom oefen je in helder water, met je buddy en extra veiligheidsduikers. Uiteraard is de veiligste manier van duiken om niet in een net te geraken, maar daar gaat deze training niet over.

Ons zwembad in Spijkenisse is 2 meter diep, en zeker een groter net komt beter tot zijn recht in dieper water. Ook is het leuker om dergelijke evenementen met meer duikers te doen, dus na wat promotie op facebook en aanboren van de eigen contacten, hadden we al snel contact met La Rana (Hellevoetsluis) en MaiDaiving (Poortugaal). Zo konden we op vrijdagavond 28 oktober 2022 de netten in het Rivièrabad gebruiken en de dag erna in 3,5 meter diep water in de Eendr8 te Hellevoetsluis.

Wist je dat we regelmatig dergelijke leuke en leerzame activiteiten organiseren? Waarbij veiligheid voorop staat, direct gevolgd door plezier en gezelligheid? Heb je een duikbrevet? Kom dan eens vrijblijvend kennis maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA